Přeštický turnaj starších přípravek – 20. ročník

V sobotu 21. září 2024 se uskutečnil na fotbalovém stadionu v Přešticích pod záštitou pana Jiřího Papeže jubilejní 20. ročník Přeštického turnaje starších přípravek. Na tradiční turnaj přijalo pozvání 8 mužstev z plzeňského regionu a pěkné slunečné počasí přilákalo na tuto akci i mnoho fanoušků zejména z řad rodičů, kteří povzbuzovali téměř stovku účastníků turnaje.

Domácí Přeštice vzhledem ke své široké mládežnické základně nominovaly na letošní turnaj 2 týmy (U11 a U10). Ve skupině A skončilo naše mužstvo U10 na 3. místě se čtyřmi body po jedné výhře nad Radkovicemi, bezbrankové remíze s Chlumčany a porážce se Stodem. Naše hráče tak čekal zápas o 5. místo, ve kterém bohužel podlehli soupeři z Dobřan 1:4 a celkově skončili na 6. místě. Ve skupině B se lépe dařilo naší U11, která postupovala z druhého místa do semifinále se šesti body po výhrách nad Dobřany a Nepomukem a jedné porážce s Blovicemi. Semifinálovým soupeřem našeho mužstva byly Chlumčany, se kterými si náš domácí tým dokázal poradit, zvítězil 3:1 a stal se prvním finalistou turnaje. Jako druhý tým se do finále suverénně probojovaly Blovice. Vyrovnaný zápas finalistů  s výsledkem 1:1 musel rozhodnout až penaltový rozstřel, ve kterém se lépe dařilo Blovicím a s výsledným skóre 4:1 zaslouženě obsadily první místo turnaje.

« z 3 »

Na závěr programu byly vyhlášeny tradiční individuální a týmové ceny za účasti starosty města pana Tomáše Chmelíka. Překvapením pro všechny byla také účast a autogramiáda hráče FC Viktorie Plzeň Jana Sýkory, který začínal svou fotbalovou kariéru právě v Přešticích a od kterého obdržel každý tým podepsaný míč. Velké poděkování patří dlouholetým partnerům turnaje: EPLcond a. s. a městu Přeštice, díky kterým bylo možné zajistit pro všechny hráče hodnotné ceny a občerstvení.

Výsledková listina:
1. TJ Sokol Blovice
2. TJ Přeštice U11
3. TJ Slavoj Stod
4. TJ Keramika Chlumčany
5. TJ Dobřany
6. TJ Přeštice U10
7. FK Nepomuk
8. TJ Sparta Radkovice

Individuální ocenění:
Nejlepší hráčka: Aneta Kriegerová / TJ Přeštice
Nejlepší střelec: Matěj Dlouhý / TJ Slavoj Stod
Nejlepší brankář: Ondřej Heřman / TJ Sokol Blovice
Miss sympatie: Adina Fišerová / TJ Dobřany