Dorost Viktorie Plzeň remízoval na hřišti Přeštic v UEFA Youth League s CSKA Moskva 1:1

Viktoriány krátce po poledni čekalo v Přešticích první utkání skupinové fáze UEFA Youth League. Od 13 hodin přivítali na jižním Plzeňsku CSKA Moskva a nutno dodat, že domácí celek předvedl více než sympatický výkon. Oba týmy si nakonec rozdělily po bodu za remízu 1:1.

  
UYL, středa 19. 9. 2018, 13:00, Přeštice
Plzeň: Mařík – Svoboda, Hranáč, Míka (C), Žilák – Šulc, Petr (89. Gabriel), Pek – Pihrt (71. Hezoučký), Kepl, Selnar (78. Plecitý).
CSKA Moskva: Zirikov – Jelejev (85. Fedorov), Zacharov, Ignatovič, Karpov, Tiknizjan – Janov (90+2. Rubenis), Maradišvili (C), Savinov (46. Konjuchov) – Sčapovalov (46. Popov), Žironkin.
Branky: 66. Kepl (pen.) – 42. Janov, ŽK: Mařík – Zacharov, Ignatovič, Žironkin, Karpov
Rozhodčí: Kralovič – Benko, Weiss (všichni SVK).
Diváci: 854.


Plzeňané vstoupili do utkání skvěle a hned v desáté minutě dopravil míč do brány Jakub Selnar, jeho radost ale zastavil pomezní, který zvedl praporek pro ofsajd. Západočeši i nadále předváděli výborný fotbal a vypracovávali si spoustu šancí. V té další se po centru Martina Petra ocitl Lukáš Pihrt, ale jeho téměř stoprocentní gólovou patičku zastavil před brankovou čarou jeden z hostujících obránců.

V největší příležitosti první půle se ocitl po půl hodině hry Tomáš Kepl. Gólman Nikolaj Zirikov špatně odhadl výběh, jenže plzeňský útočník hlavou netrefil odkrytou bránu. Ruského brankáře potom vystrašil přetažený centr Karla Žiláka, který musel vyrážet na roh. Následovaly dvě standardní situace od rohového praporku v podání Selnara a obě mířily úplně stejně – na hlavu Pavla Šulce, oba jeho pokusy ale skvěle vytáhl brankář CSKA.

Další tutovka Plzně přišla ve 38. minutě, kdy Kepl nádherně patičkou vyslal na bránu Selnara. Křídelník Viktorky ještě předvedl kličku přes stopera, ale svůj obstřel z vápna poslal těsně vedle levé tyče. A tak platilo tradiční nedáš, dostaneš. Moskevský celek se do své první šance dostal až ve 42. minutě, jenže střela Danily Janova byla gólová. První poločas tak skončil nepříznivým výsledkem 0:1.

Hned zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky mohli Západočeši vyrovnat, ale dobře mířenou střelu Šulce zpoza vápna ztečoval hostující obránce na rohový kop. Slušné dvě příležitosti si poté vypracoval moskevský Vitali Žironkin, ale při obou střelách se vytáhl brankář Viktorie Richard Mařík.

V 66. minutě se viktoriáni dočkali zaslouženého vyrovnání. Vadim Karpov ve vápně sestřelil Lukáše Pihrta, sudí neváhal ani vteřinu a ukázal na značku penalty. K té se postavil Tomáš Kepl a suverénně vyrovnal na 1:1.

V dalším průběhu zápasu už žádná větší šance nepřišla. Červenomodří měli k dispozici několik dobrých standardek i náznaků, ze žádné se jim ale nepodařilo otočit vývoj utkání. Západočeši tak berou za remízu 1:1 s ruským velkoklubem bod.

Zdroj: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *