Přeštice vyhrály první ročník Memoriálu Stanislava Trnky

V sobotu se v přeštickém fotbalovém areálu konal první ročník Memoriálu Stanislava Trnky, vzpomínkového turnaje na nejen místní fotbalovou legendu, která v červenci loňského roku odešla do fotbalového nebe.

 

Premiérový ročník opanovaly Přeštice, které sice získaly stejně bodů jako druhý celek z Doubravky, ale díky lepšímu skóre slavily domácí triumf. Původně měly na turnaji startovat čtyři týmy. Ty, se kterými byla hráčská či trenérská kariéra Stanislava Trnky hluboce spojena.

Na poslední chvíli ale účast odřekla Sušice, která by při současných podmínkách horko těžko skládala konkurenceschopný tým. Prvního ročníku se tedy zúčastnily pouze tři výběry – domácí Přeštice, Senco Doubravka (ve žlutofialových dresech) a fotbalový oddíl z Klatov (v červeném). Hrací doba jednoho zápasu byla stanovena na 2 x 30 minut, což bylo dost na to, jaké teplotní podmínky na jihu Plzeňska panovaly.

V prvním zápase si to o první body do turnajové tabulky rozdali fotbalisté pořádajících Přeštic a Klatov. Klatovy sice začaly duel dvou divizních rivalů častějším držením míče, ale výraznou brankovou příležitost si vypracovat nedokázaly. To Přeštice se hned z první vážnější šance radovaly. Pěknou akci zakončil gólem do prázdné branky Radim Remiáš, letní akvizice přeštického výběru z Viktorie Plzeň. Těsně před přestávkou se navíc prosadil jeho spoluhráč Pavel Bešta a bylo to 2:0. Mladý přeštický útočník se nejlépe zorientoval v závaru ve vápně brankáře Rojíka. A když se dvě minuty po poločasové přestávce prosadil i Jakub Bešta, bylo rozhodnuto.

Ve druhém utkání na sebe narazily výběry Klatov a plzeňské Doubravky. Aktivnějším celkem byli Plzeňané, kteří se zásluhou Dušana Künstnera a Matěje Trojance na začátku druhé půle dostali do dvoubrankové vedení. Za Klatovy sice o chvíli později snížil Michal Lukeš, ale ani tahle kosmetická úprava skóre zisk tři bodů doubraveckým hráčům nevzala.

Posledním soubojem bylo utkání Přeštic a Senka. A před samotným kláním bylo jasné, že vítěz duelu bude slavit turnajové prvenství. Utkání nabídlo spoustu šancí na obou stranách. Přeci jen o poznání více jich však měli domácí fotbalisté, kteří ale neměli přesně seřízená mířidla a nebo ztroskotali na výborně chytajícím brankáři Doubravky Luhovém. V parném sobotním odpoledni diváci branku neviděli, a tak utkání skončilo nerozhodně. A díky lepšímu skóre braly pomyslné zlaté medaile domácí Přeštice (v bílých dresech).

Nejlepším hráčem turnaje se stal mladý klatovský fotbalista Jakub Bošek (ročník 1999), nejlepším brankářem pak domácí Ondřej Kašpar, který udržel nulu v prvním utkání proti Klatovům. V tom druhém chytal navrátilec z Německa Luboš Růžička.

Výsledky 1. ročníku Memoriálu Stanislava Trnky: Přeštice – Klatovy 3:0 (13. Remiáš, 30. Pavel Bešta, 32. Jakub Bešta), Klatovy – Senco Doubravka 1:2 (38. Lukeš – 33. Künstner, 35. Matěj Trojanec), Senco Doubravka – Přeštice 0:0.

Konečné umístění: 1. TJ Robstav Přeštice (3:0, 4 body), 2. Senco Doubravka (2:1, 4 body), 3. Klatovy (1:5, 0 bodů). Nejlepší hráč turnaje: Jakub Bošek (Klatovy). Nejlepší brankář: Ondřej Kašpar (TJ Robstav Přeštice).

Autor: Martin Mangl
Zdroj: Plzeňský deník
Foto: Helena Fabiánová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *