Pestrý podzim na fotbalovém stadionu v Přešticích

Podzimní část sezóny 2018/2019 zahájila většina našich týmů prvními zápasy již během srpna. Muži A sehráli kromě mistrovských utkání divize mužů i utkání v rámci předkola a 1. kola MOL Cupu s týmy FK Meteor Praha a TJ Jiskra Domažlice.  V srpnu na náš stadion zavítaly i juniorské týmy, a to  FC Viktoria Plzeň a SK Dynamo České Budějovice, kteří zde odehrály své mistrovské utkání 1.juniorské ligy. Překvapení během léta čekalo na naše dorostence, kteří měli tu čest si v rámci interního školení trenérů mládežnických reprezentací ČR, které se konalo v Přešticích, zatrénovat pod taktovkou např. Luboše Kozla, Jana Suchopárka, Radka Bejbla, Antonína Baráka, Petry Kouby, Václava Kotala, Václava Mrázka a dalších.

V září a v listopadu využila náš  fotbalový stánek pro odehrání mládežnické UEFA Youth Ligue FC Viktoria Plzeň. V Přešticích jsme tedy uvítali týmy dorostenců CSKA MOSKVA a REALU Madrid. O obě tato utkání byl veliký zájem z řad diváků a tak mladé Viktoriány povzbuzoval plný přeštický stadion. Třetí utkání UEFA Youth Ligue mezi FC Viktoria Plzeň a AS Řím bylo z rozhodnutí UEFA přeloženo z našeho stadionu do Plzně, Luční ul. na UMT.

V červnu byl našemu klubu udělen status Sportovního střediska mládeže OFS pro soutěžní ročníky 2018/2020. V rámci Střediska zde probíhají od září tzv. Regionální tréninky. V sezóně 2018/2019 jsou to tréninky pro ročníky 2006 a 2007, které vedouzkušení trenéři s licencí A. Tréninků se účastní nejen naši hráči, ale i hráči z jiných klubů Plzně – Jihu. Vybraní hráči poté reprezentují OFS Plzeň – Jih na krajských turnajích KFS Plzeň.

V rámci svých soutěží se naše týmy umístily po podzimní části na těchto místech:

Muži A – Fortuna Divize 5. místo, Muži B  – I.B třída 5. místo, Starší dorost – Česká divize dorostu 9. místo, Mladší dorost – Česká divize dorostu 11. místo, Starší žáci – Krajský přebor starších žáků 9. místo, Mladší žáci A – Krajský přebor mladších žáků 8. místo, Mladší žáci B – Městský přebor mladších žáků Plzeň – město 4. místo, Okresní přebor mladších žáků Plzeň – jih 2. místo, Starší přípravka – Městský přebor starších přípravek 2. místo, Mladší přípravka – Okresní přebor Plzeň – jih 3. místo.

Závěrem chceme poděkovat hráčům a jejich realizačním týmům za předvedené výkony a popřát jim hodně fotbalových úspěchů v jarní části sezóny. Také děkujeme Všem, kteří se podíleli na průběhu podzimní části sezóny 2018/2019 a popřát nejen jim, ale i Vám Všem v novém roce hodně štěstí a zdraví. A zároveň Vás zveme na jarní část sezóny, která začíná již na začátku března 2019.

Autorka: Zdeňka Frančíková