Ohlédnutí za prvním příměstským fotbalovým kempem TJ Přeštice

První ročník fotbalového příměstského kempu se konal od 14. do 18. srpna 2023 na fotbalovém hřišti TJ Přeštice pro „přípravku“, tedy děti narozené v rozmezí let 2014 – 2016.  Přihlásilo se 34 nadšených dětí, kluci i holky. Kemp probíhal každý den od 8:00 do 16:00 hodin. Zázemí kabiny, sociálního zařízení, sprchy a místnost pro občerstvení ve VIP prostorách tribuny dětem a trenérům poskytla TJ Přeštice. První den kempu děti obdržely tréninkové sety – dres se svým jménem, trenýrky a stulpny. Trénink byl rozdělen do více částí a zahrnoval fotbalové hry jednotlivců i skupin; zábavné silové, rychlostní a obratnostní cvičení, pohybové hry i regeneraci a zábavu pro odreagování. Tréninkový den standardně probíhal tak, že dopoledne se účastníci věnovali intenzivnější fyzické přípravě, technice vedení míče, střelbě a přihrávkám. Odpoledne patřilo zlepšování techniky při utkáních formou zápasů mezi hráči rozdělených do týmů, aby tak uplatnili nové dovednosti v praxi. K regeneraci byl každý den vyhrazený odpočinek po obědě. Zábava v podobě vodních atrakcí byla vzhledem k tropickým teplotám vítaným zpestřením v průběhu tréninku. Kemp nabídl i další překvapení. Uprostřed týdne přijel hráč FC Viktoria Plzeň Jan Sýkora, který se hráčům a hráčkám podepsal a s dětmi se vyfotil. O další fotbalové nadšení se v pátek postaral bývalý ligový hráč Martin Fillo, který se svojí firmou Skill games umožnil malým talentům sérii speciálních měření rozličných míčových cvičení a dovednostních a vytrvalostních úkolů.  Děti si tak mohly porovnat své dovednosti s hráči stejného věku po celém světě. Martin Fillo následně výsledky na místě vyhodnotil, odměnil ty nejúspěšnější v různých kategoriích a podepsal se dětem na fotbalové kartičky. Posledním překvapením byla návštěva Pavla Horvátha, bývalého kapitána FC Viktoria Plzeň a nynějšího trenéra TJ Jiskra Domažlice, který se podepsal dětem a udělal si s nimi společnou fotku.

« z 4 »

Celý týden měly děti zajištěný pitný režim a chutné svačiny, včetně ovoce, jogurtů a müsli tyčinek; obědy byly zařízené v místní restauraci „na hřišti“ U Nováka. Za snahu i výkony byly dvakrát odměněny pizzou k odpolední svačině. Na konci kempu hráči, hráčky dostali na památku společnou fotku, medaili, fotbalový míč a další drobné dárky, které jim připomenou tento nezapomenutelný týden strávený mezi fotbalovými kamarády.

„Na konci týdne odcházely děti domů unavené, ale plné zážitků a nových fotbalových dovedností. Tuto událost jsme mohli zorganizovat díky podpoře sponzorů, firmy Fast Cargo pana Lukáše Kindla a přeštické pizzerie Avanti, samozřejmě díky fotbalovému oddílu TJ Přeštice a velké podpoře rodičů malých fotbalistů a fotbalistek. Na první ročník jsme nasadili vysokou laťku a tu hodláme udržovat i v dalších letech. Celý organizační tým se snaží u dětí podporovat zájem o fotbal.  Zároveň chceme vyhledávat a vychovávat nové talenty a posouvat jejich kvalitu. Nesmíme přehlížet i sílu, kterou fotbal přináší v podobě silného kolektivu kamarádů, který je pro vývoj dětí důležitý.“

Tým trenérů letního fotbalového kempu