Přeštický turnaj starších přípravek – 19. ročník

V sobotu 7. října 2023 se uskutečnil na fotbalovém stadionu v Přešticích pod záštitou pana Jiřího Papeže již 19. ročník Přeštického turnaje starších přípravek. Na tradiční turnaj přijalo pozvání 8 mužstev z plzeňského regionu a pěkné podzimní počasí přilákalo na tuto akci i mnoho podporovatelů zejména z řad rodičů a prarodičů, kteří povzbuzovali více než stovku účastníků turnaje.

Domácí Přeštice postupovaly ze skupiny A z druhé pozice se šesti body, kdy porazily soupeře z týmů Žákava a Dobřany shodně 3:1 a podlehly pouze vítězi skupiny mužstvu z Nepomuku 4:0. Skupinu B ovládlo mužstvo TJ Slavoj Stod se skórem 16:0.  Z druhého místa postoupily do semifinálových bojů ještě Štěnovice. Přeštice tak čekal dle pravidel rozlosování nelehký zápas proti Stodu, ve kterém bohužel podlehly soupeři 0:3. V posledním utkání o třetí místo sehrály Přeštice vyrovnané utkání se Štěnovicemi (2:2 po základní hrací době), kdy o vítězi rozhodl až penaltový rozstřel.  V tom byl šťastnější náš soupeř a domácímu celku tak připadla konečná 4. příčka. Finále turnaje patřilo zápasu mezi Nepomukem a Stodem, ve kterém zbývající fyzické síly lépe zúročilo mužstvo Stodu, které zvítězilo vysokým rozdílem 5:0 a stalo se jednoznačným vítězem turnaje a mužstvem bez jediné obdržené branky.

V závěru turnaje byly vyhlášeny tradiční individuální i týmové ceny za účasti bývalého reprezentanta a vícemistra Evropy 1996 Karla Rady, od které obdržel každý tým podepsaný míč. Velké poděkování patří dlouholetým partnerům turnaje: EPLcond a. s. a městu Přeštice, díky kterým bylo možné zajistit pro všechny hráče hodnotné ceny a občerstvení.

« z 4 »

Semifinále: Nepomuk – Štěnovice 2:2 (PK 4:2)
Semifinále: Přeštice – Stod 0:3
O 7. místo: Dobřany – Chlumčany 0:3
O 5. místo: Žákava – Blovice 6:1
O 3. místo: Přeštice – Štěnovice 2:2 (PK 2:3)
Finále: Nepomuk – Stod 0:5

Výsledková listina:
1. TJ Slavoj Stod
2. FK Nepomuk
3. TJ Sokol Štěnovice
4. TJ Přeštice
5. FK Žákava
6. TJ Sokol Blovice
7. TJ Keramika Chlumčany
8. TJ Dobřany

Individuální ocenění:
Nejlepší brankář: Miroslav Plaček / TJ Dobřany
Nejlepší střelec: Matěj Tocháček / TJ Slavoj Stod
Nejlepší hráč: Matěj Pelcr / FK Nepomuk
MISS sympatie a nejlepší hráčka: Aneta Kriegerová / TJ Přeštice