Starší žáci přivezli stříbro z turnaje v Salzburgu

O třetím květnovém víkendu se fotbalová družstva žáků TJ Přeštice zúčastnila mezinárodního turnaje v rakouském Salzburgu. V pátek po příjezdu naše týmy navštívily fotbalovo-hokejovou akademii Red Bullu, kde s obdivem po celou dobu prohlídky sledovaly absolutní profesionalitu zázemí tamějšího sportovního centra.

V sobotu se pak rozehrál samotný turnaj. Starší žáci hráli své zápasy na hřišti s umělou trávou, mladší žáci na přírodní trávě. Délka zápasů byla stanovena shodně na 1x 20 minut. Starší žáci po základní skupině, kdy obsadili celkové druhé místo, postoupili do finále proti suverénu skupiny FK Dačice, kterému podlehli po velkém boji 0:2.

Výsledky ve skupině:
TJ Přeštice – FC Turgi (CH) 1:0 branka: Bouchal
TJ Přeštice – SV Pfaffenhofen 4:0 branky: Janda, Zehle, Stan, Bouchal
TJ Přeštice – FK Dačice 1:4 branka: Bouchal
TJ Přeštice – TJ Jiskra Nová Bystřice 1:0 branka: Janda
TJ Přeštice – Union Ried 1:0 branka: Stan
Finále:
TJ Přeštice – FK Dačice 0:2

Soupiska: Moulis, Kořán, Zehle, Janda, Nový, Lang, Farkaš, Houška, Hamrle, Bokr, Stan, Babka, Singer, Bouchal, Šesták, Němeček
Trenéři: Mourek, Zehle, Kořán a Moulis

« z 5 »

Mladším žákům se tolik nedařilo. Ti po základní skupině skončili poslední a postoupili do utkání o 11. místo, které po velkém boji vyhráli.
Výsledky ve skupině
TJ Přeštice – SK Bystřice 0:0
TJ Přeštice – ASK-PSV Salzburg 0:0
TJ Přeštice – JFG Schlössereck 0:1
TJ Přeštice – ASK Ebreichdorf 0:3
TJ Přeštice – PHH Fortuna 05 0:1
TJ Přeštice – Slovan Kunratice 0:1

O 11. místo:
TJ Přeštice – ASK-PSV Salzburg B: Růžička 1:0

Soupiska: Čepický, Petřík, Hlaváč, Hajžman, Růžička, Menér, Majer, Punda, Milota, Bartony, Jaroš, Klička, Lešetický, Kliberger, Voříšek, Hanák
Trenéři: Flesar a Knopf

Oběma týmům patří velké poděkování za reprezentaci našeho klubu a města na mezinárodním turnaji a družstvu starších žáků navíc obrovská gratulace k vynikajícímu druhému místu na turnaji!